Főoldal

Településünk

Közigazgatás

Pályázati információk

Intézmények

Hasznos információk

TOP pályázatok

TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00011

Kedvezményezett neve: Medgyesbodzás Község Önkormányzata

    címe: 5663 Medgyesbodzás, Széchenyi utca 38.

Projekt címe:

  Termelői piactér kialakítása Medgyesbodzáson és Gábortelepen

A projekt helyszíne:

  5663 Medgyesbodzás, 45 hrsz.,

  5663 Medgyesbodzás, 1/1 hrsz.,

  5663 Medgyesbodzás (Gábortelep). 665 hrsz.

Szerződött támogatás összege: : 80.962.784.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

  A projekt keretében megvalósításra kerülő piac, agrár-logisztikai fejlesztés gyűjtőpont jelleggel Medgyesbodzáson a 45 és 1/1 helyrajzi számon kerül kialakításra, Medgyesbodzás Gábortelepi részén a 665 helyrajzi számú ingatlanon. A medgyesbodzási településrészen bolt jellegű vásárcsarnok kerül tervezésre, az ingatlanon jelenleg megtalálható épület lebontását követően, míg Gábortelep településrész esetében „Ernyős” árusító hely kerül kialakításra. A vásárcsarnokon belül raktárhelyiség is kialakításra kerül. A projekt keretében tervezetten hűtőpult beszerzése valósul meg. Gábortelep esetében parkosítás, sövény telepítés és kavicsjárda kialakítása is megvalósul. Az épületen belül 2-3 árusító hely, míg az „Ernyős” árusító hely esetében további kb. 8 db árusító hely kerül kialakításra, természetesen a kialakítás során fenntartható a bővítés lehetősége. A tervezés során az akadálymentesítés előírásai maximálisan figyelembe vételre kerülnek.

  A Medgyesbodzás településrészen kialakítandó „Vásárcsarnok” típus műszaki bemutatása: gyakorlatilag egy zárt épület, mely alkalmas zártsorú beépítésű telekre való elhelyezésre is, illetve olyan szituációban, mikor a település a piacát nem köztérként használja. A vásárcsarnok épületben két különböző funkció kerül elhelyezésre, két sorban árusító helyek padokkal, valamint egy vizesblokk férfi és női WC-vel, valamint egy külön akadálymentesített mosdóval, illetve egy tároló helység, mely takarítószertárként működhet. Gépészeti helyiség nem épül külön, a mosdók elektromos temperáló fűtéssel lesz ellátva, a vezetékek elfagyásának a megakadályozása érdekében. Az épület eladó terének végén szükség szerint önálló, zárt bolt lerekeszthető, azonban jelen esetben külön üzlethelyiség nem kerül kialakításra.

  A Gábortelep településrészen kialakítandó „Ernyős” árusító hely műszaki bemutatása: Az ernyős kialakítású piac nem piacnapokon kiválóan használható egyéb árusításra, utcabútorként, leülőként. Kifelé lejtő merev tetős kialakítás lett tervezve, funkcionálisan hasznos és időtállóbb a szerkezet. Kettős funkcióval fog rendelkezni a piaci építmény, egyrészt elárusítóhely, másrészt szabadidős célokat is szolgálhat, hiszen padok is kialakításra kerültek benne, továbbá az asztalok fixek, bármire állandóan rendelkezésre áll (és természetesen egységesek, ami egy piaci elárusítóhely esetében komoly kavalkádot okozhat, ha az eladók hozzák a saját kis asztalaikat). Az épület kiegészül a jogszabályoknak megfelelő parkoló helyek mennyiségével, melyek véglegesítését az 1. mérföldkő eléréséig tervezzük.

Tervezett befejezés dátuma: 2019.03.31.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00011 Medgyesbodzás községháza energetikai felújítása

 

 

  

 

Vissza

 

A honlappal kapcsolatos észrevételeit E-mail-ban jelezze! admin@medgyesbodzas.hu